Aftellen voor Experience Stars and Stripes in De Mortel

DE MORTEL – Een beleving die je niet mag missen. Zo omschrijven Stan van Lankveld (drummer), Maud Krikke (solist) en Ronald van den Heuvel (voorzitter organisatie) de aanstaande Experience van De Mortelse fanfare Sint Lucia.

Door Marcel Bosmans – Gemerts Nieuwsblad

Experience Stars and Stripes neemt het publiek mee op een denkbeeldige muzikale reis door het Amerika van vroeger en nu.
De zevende Experience vindt op zaterdag 3 juni plaats in een tot muziekpaleis omgetoverde loods van aspergeteler Van Dinther aan de Paashoefsedijk. Het evenement is op het moment van schrijven nagenoeg uitverkocht en dat betekent dat maarliefst 1200 mensen de show zullen bijwonen.

Iedereen

De Mortelse fanfare staat volgens Van den Heuvel midden in de gemeenschap en kan daarom op een breed draagvlak rekenen. Het succes van de eerdere Experiences draagt bij aan het enthousiasme: “Bijna iedereen in De Mortel is er wel bij betrokken. De ‘harde kern’ van vrijwilligers wordt gevormd door een kleine 100 muzikanten en 25 helpers, maar ook het lokale bedrijfsleven ondersteunt het evenement van harte. Omdat we het één keer in de drie jaar doen is het voor alle betrokkenen te behappen.”

Bucketlist

Maud Krikke zei direct ‘ja’, toen ze als solist gevraagd werd om aan de komende Experience mee te doen. “Het stond op mijn bucketlist. Ik heb al eerder meegedaan aan de jeugdversie, maar om met een compleet orkest voor zo’n groot publiek optreden is een droom die in vervulling gaat.”

Prince

Mensen die nog nooit bij een Experience zijn geweest, hebben er vaak een verkeerd beeld van, merkt drummer Stan van Lankveld ook in zijn vriendenclub. “Dan willen ze in eerste instantie niet gaan, omdat ze een avond met traditionele fanfaremuziek verwachten. Als ik vervolgens vertel dat we ook nummers van Beyoncé, Bruce Springsteen,Prince en Johnny Cash brengen en er een spectaculaire show met zang en dans omheen bouwen, dan worden ze toch nieuwsgierig. En wie één keer een Experience heeft meegemaakt, komt de volgende keer weer.”

Jean Paul Verhofstad

Een eigentijds en uitdagend project als Experience helpt ook om jeugd enthousiast te maken en te houden voor de fanfare. Van “We blijven onszelf constant vernieuwen. Onze dirigent Jean Paul Verhofstad neemt binnenkort na 22 jaar afscheid van onze vereniging. Hij is heel creatief en innovatief en over die eigenschappen moet zijn opvolger ook beschikken”, vindt Van den Heuvel, “want dan blijven we als club aantrekkelijk.”

Meer info: www.experiencedemortel.nl.

Foto: Stan, Maud en Ronald kijken uit naar de nieuwe Experience