Muziekspektakel fanfare Sint Lucia in De Mortel: Kom, we gaan het weer doen

Repetitie Stars en Stripes in de Mortel © FotoMeulenhof

DE MORTEL – Er wordt keihard gewerkt in de loods van tuindersbedrijf Van Dinter aan de Paashoefsedijk in De Mortel. Met tuinen hebben de werkzaamheden echter niets te maken. De loods wordt ingericht voor het muziekevenement Stars and Stripes Experience van Fanfare Sint Lucia, dat komend weekend wordt gehouden.

Eindhovens Dagblad – Mieke Bon 30-05-17, 12:17 

Voor het eerst op twee avonden in plaats van een. ,,We houden vrijdag een dinnershow, in samenwerking met restaurant De Wilg”, vertelt mede-organisator Ronald van den Heuvel. Hij is zelf trompettist bij de fanfare. De gasten krijgen een ander muziekprogramma voorgeschoteld dan op zaterdag. Er zijn dan ook mensen die voor beide avonden kaarten hebben. Van den Heuvel: ,,Het eten staat voorop. Tijdens de gangen is er achtergrondmuziek, live gespeeld door een harpiste en een pianist. En tussendoor gaat het geluidsniveau omhoog en spelen onze eigen slagwerkgroep en fanfare een gedeelte van het programma van zaterdag.” Er zijn ook gastoptredens van een combo en backing vocals en de muziekgroep Mrs. Ippi. ,,We hebben ook een ‘mystery guest’. Zelfs de leden weten niet wie dat is.”     

Het thema van beide avonden – Stars and Stripes – is Amerika. ,,Allemaal nummers die iets met Amerika hebben en die we nooit eerder gedaan hebben. Heel divers en voor jong en oud. Johnny Cash, Prince, Pearl Jam, Bruno Marsh, Bruce Springsteen natuurlijk.” 

Volgens Van de Heuvel is het een evenement van en voor De Mortel. Letterlijk. ,,We hebben hulp van tientallen vrijwilligers die geen lid van de fanfare zijn.”

Het is de zevende Experience van Sint Lucia. De eerste keer was in 1999, de laatste keer drie jaar geleden. Er heeft ook wel eens vijf jaar tussen gezeten, vertelt Van den Heuvel. ,,In het begin zit het gevoel nog in de aderen en als dat weer is weggeëbd zegt altijd wel iemand ‘kom we gaan het weer doen’. Het is ook niet goed om zoiets te vaak te doen. Het vergt nogal wat van de leden, we zijn er een jaar mee bezig. En het moet ook bijzonder blijven.”

Kaarten voor de dinnershow op vrijdag zijn er niet meer. Voor zaterdag nog een kleine honderd, alleen staanplaatsen. In de loods aan de Paashoefsedijk is plek voor 1200 mensen. Het muziekspektakel begint om 20.15 uur, de zaal is om 19.00 uur open.  

Repetitie Stars en Stripes in de Mortel © FotoMeulenhof