GROOTS MUZIKAAL WEEKEND MET EXPERIENCE IN DE MORTEL

Gemerts Nieuwsblad

Muzikanten en artiesten zetten de laatste puntjes op de i, vele vrijwilligers zijn gestart met het ombouwen van de hal tot een muziektempel en de catering zet de borden en glazen al klaar. Kaarten voor zitplaatsen voor ‘Stars and Stripes’ op zaterdagavond zijn al uitverkocht, voor staanplaatsen zijn de laatste nog beschikbaar en ook voor de Dinnershow ‘Stars Delight’ op vrijdagavond zijn nog maar enkele plaatsen vrij. De Mortel maakt zich op voor een nieuwe Experience op 2 en 3 juni.

De muzikale leiding ligt in de bekwame handen van Ton Verberne en  Jean Paul Verhofstad als dirigent van het fanfareorkest van St. Lucia. Ton zal met zijn slagwerkmannen laten zien en horen dat hij precies weet hoe je op een proms-concert groots kunt uitpakken. Met zijn 30 jaar ervaring als instructeur en met deelname aan al vele eerdere proms-concerten elders weet hij als geen ander hoe je melodisch slagwerk in de popmuziek kunt laten integreren. Jean Paul Verhofstad behoeft eigenlijk geen verdere introductie meer. Vanaf de allereerste Experience in 1999 heeft hij de muzikale leiding bij St. Lucia. Hij is mede-verantwoordelijk voor het uitbouwen van een goed feestje toen tot het enorme muzikaal spektakel van nu. Zij worden bijgestaan door Rita Vogels die vooral ook kijkt naar het totaalplaatje. Op alle vragen meer weet Rita het antwoord. Daarnaast geeft ze ook nog eens leiding aan de dansgroep die voor extra showelementen zal zorgen tijdens diverse nummers. Twee nieuwe gezichten op het Experience-podium zijn de backing vocals; Marianne van der Ven en Loes Pennings. Marianne vormde vele jaren een zangduo met haar nichtje en bekend als zangeres van “Oei Anita” en als backing vocal bij de “Joe Cover Band”. Loes is meer bekend als muzikante op de saxofoon bij o.a. Excelsior en “Too Many Parrots” maar nu heeft ze ook het zingen ontdekt. Samen zullen zij met hun samenzang de artiesten ondersteunen. 

Het thema van deze zevende Experience is ‘Amerika’ en dat zal aan alles te zien en te horen zijn. Vanaf aankomst bij de feesthal tot en met de eetkraampjes en de afterparty toe waant de bezoeker zich in the USA. Kaarten voor staanplaatsen op zaterdag 3 juni kunnen worden besteld via de site www.experiencedemortel.com. Eventuele overgehouden consumptiebonnen van vorige keren kunnen deze avond voor het laatst ingeleverd worden. De jeugdigere bezoekers moeten er rekening mee houden dat legitimatie verplicht is en dat er geen alcohol wordt geschonken aan bezoekers onder 18 jaar