EXPERIENCE ‘STARS AND STRIPES’ PRESENTEERT COMBO

Gemerts Nieuwsblad

Goed nieuws voor alle bezoekers van de aankomende Experience van Fanfare St. Lucia op zaterdag 3 juni. Tijdens dit groots opgezette proms-concert heeft de fanfare uit De Mortel namelijk wederom de muzikale ondersteuning van hetzelfde  combo als tijdens de vorige editie in 2014 en 2011! Wim, Rob, Erwin en Niels weten alle vier hoe zij zo’n proms-concert die extra glans kunnen geven met hun muzikale inbreng. Samen met het orkest van St. Lucia zullen zij de bezoekers laten zingen en swingen, laten genieten en ontroeren.

Rob Gruijters neemt in het combo de drums voor zijn rekening. En hoe! Hij past zich blindelings aan aan de diverse muziekstijlen die tijdens de Stars and Stripes voorbij zullen komen. Al jaren zeer actief in verschillende muzikale projecten zoals diverse musicals en proms-concerten elders. Daarnaast de vaste drummer van Too Many Parrots. In die band vormt hij de ritmesectie samen met bassist Wim Martens. Niet geheel toevallig is Wim ook de bassist in het combo van deze Experience. Deze twee voelen en vullen elkaar muzikaal dus perfect aan. Het muzikale verleden van Wim gaat ver terug naar een begin op piano en orgel. Later werd dat de bas en dat doet hij nu op onnavolgbare wijze. Met Rob en Wim ligt er een zeer solide basis waarmee zij de andere muzikanten de mogelijkheid geven om te stijgen tot grote hoogtes. Een van die muzikanten is Niels van Asseldonk als de toetsenist van het combo. Naast zijn werk als geluidstechnicus bij musicals en theaterproducties vliegen zijn vingers dus het liefst over de toetsen van een piano of synthesizer. Dat doet hij o.a . bij coverband Prezz en het Dynamic Orchestra maar ook bij Het Vierdaagse Orkest en bij projecten van Excelsior. Erwin van der Heijden maakt het combo compleet. Hij bespeelt al vanaf zijn jeugdjaren de gitaar bij diverse bands en zorgt nu voor jazzy akkoorden, een funky slaggitaar en stevige rocksolo’s. Naast diverse projecten zoals de Experience bespeelt hij ook de gitaar bij de Jazz Bigband, de Solid Bigband en in de band Mrs. Ippi.

Een combo dus wat staat voor kwaliteit en spontaniteit op muzikaal gebied. Hen hoeft niet verteld te worden hoe je een heel fanfareorkest en zangers en zangeressen het beste ondersteunt. Hen hoef je ook niet te leren hoe je een feestje bouwt met het publiek. Als je dan ook nog al twee keer eerder met hetzelfde orkest van St. Lucia zo’n Experience gaat ‘beleven’ dan is succes dus verzekerd! Goed nieuws dus voor alle bezoekers van ‘Stars and Stripes’ dat dit combo er ook weer bij is.

Kaarten voor zaterdag 3 juni zijn te bestellen via de site www.experiencedemortel.com . Via deze site zijn ook kaarten te bestellen voor de dinnershow op vrijdag 2 juni waarbij naast de fanfare o.a. ook de band Mrs. Ippi uit Gemert zal optreden (met Erwin op gitaar). Locatie van beide muzikale avonden is de hal van de fam. Van Dinter aan de Paashoefsedijk, tussen De Mortel en Gemert. Maak van uw Pinksterweekend een kleine vakantie in Amerikaanse sferen met muziek, zang en dans, een hapje en een drankje en beleef de ‘American dream’.