Fanfare St Lucia wint Battle of the Proms Lieshout

img_2900-1Op zondag 10 juli organiseerde Harmonie St. Caecilia uit Lieshout een Battle of the Proms. Een dag vol toporkesten uit de regio die werden uitgedaagd om een breed, licht en toegankelijk programma te brengen. De harmonie uit Lieshout had deze middag zeer goed georganiseerd en gezorgd dat alle faciliteiten aanwezig waren om een proms-programma te brengen. Voor de Mortelse Fanfare begon de dag al op tijd. Om 11.30uur vertrok een grote groep muzikanten per fiets vanaf Clubhuis Café-zaal ’t Anker. De eerste tussenstop vond plaats in Beek en Donk waar in Muziekcentrum ’t Anker nog een laatste repetitie plaats vond met alle muzikanten, combo en zang. De laatste puntjes werden op de “i” gezet. Van hieruit vertrok de karavaan verder naar Lieshout waar St Lucia rond 14.00uur arriveerde. Het optreden stond als derde gepland, na optredens van gastheer Harmonie St. Caecila en Harmonie Oefening en Uitspanning, Beek en Donk. De Mortelse Fanfare zette, onder leiding van dirigent Jean Paul Verhofstad, een bijna non-stop show neer van 3 kwartier. Dit programma was een greep uit de Experience van 2014 ‘The 5th Element’. Muzikanten, combo en zang merkte dat het programma ook door het publiek gewaardeerd werd er was veel interactie en volop applaus! De zangeressen en zangers kwamen volledig tot hun recht en in het muzikale stuk, Children of Sanchez, schitterden enkele solisten, zelfs door hun solo voor op de catwalk te spelen! Na het optreden werden al veel lovende woorden uitgesproken. Na dit optreden volgden nog 2 orkesten: Fanfare Sint Cecilia, Zijtaart en Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia uit Helmond. Tegen 19.30 uur was het woord aan de jury. Al snel werd duidelijk dat er die middag maar één winnaar kon zijn: Fanfare St. Lucia uit de Mortel. Iedereen was het hier over eens. In de juryrapporten werd de show zowel in muzikaal als in artistiek opzicht geroemd. “St. Lucia begrijpt hoe een hedendaags proms-programma in elkaar gezet moet worden” was een opmerking hierin. Enorm trots waren de dirigent, muzikanten, combo en zang met deze overwinning tussen al deze grote collega-toporkesten. De overwinning werd nog even gevierd in Lieshout, waarna rond 21.00 uur weer terug gefietst werd naar de Mortel. De “overwinningstroffee” werd in het clubhuis afgeleverd.